Martensimport.be

Kebony, hét ecologische hout voor buiten.

4 april 2017

Kebony is prachtig hout, aanbevolen door toonaangevende architecten. Het is ecologisch, duurzaam en vereist geen onderhoud, anders dan de normale reiniging.

 

Wat is Kebony?

De Kebony® technologie werd ontwikkeld in Noorwegen en is een milieuvriendelijk, gepatenteerd proces, dat de eigenschappen van duurzaam naaldhout verbetert met een biologische vloeistof.

Het proces wijzigt permanent de celwand van het hout en geeft Kebony de kenmerken van premium hardhout en een rijke bruine kleur. Kebony is verkrijgbaar in de kwaliteiten clear en character. Na blootstelling aan zon en regen ontstaat een natuurlijke zilvergrijze patina. De schoonheid wordt versterkt, de duurzaamheid blijft.

Erkend als Technology Pioneer door het World Economic Forum en vermeld als een Global Cleantech 100 bedrijf, wordt Kebony omarmd door toonaangevende architecten, ontwerpers en ontwikkelaars.

Door de populariteit van het product bouwt Kebony nu zijn eerste buitenlandse houtfabriek in Kallo. Met Kebony koop je binnenkort dus een locaal geproduceerd product.

De topkwaliteit van dit product wordt bewezen door zijn vele toepassingen in publieke projecten, scholen,  jachthavens en zelfs op scheepsdekken.

 

De Eigenschappen

  • Duurzaamheidsklasse I (gelijk aan ipé, cumaru of padouk!)
  • Harder dan het oorspronkelijke hout
  • FSC gecertificeerd
  • Locale productie
  • Dimensionele afwijking zwellen/krimpen 4% - kleiner dan ipé

 

Onze Voorraad

  bevestigingkwaliteithoutsoortprofiel
Terras21 x 143 mmSchroeven of FrühclearFSC radiata pinerechthoek
Terras21 x 143 mmHardWood ClipclearFSC radiata pinerechthoek
Gevel21 x 148 mm characterFSC scots pineoverlappend
Ruw25 x 150 mm clearFSC radiata pine 

Meer info en prijzen >