Martensimport.be

Charter voor Duurzaamheid

31 januari 2019

Rapport 2018

Wij verhogen onze inspanningen en doen concrete beloftes.

Geen planeet B

Als bedrijf hebben we van bij de start altijd zaken gedaan met bepaalde waarden in het achterhoofd. Aandacht voor duurzaamheid en milieu is hiervan een belangrijk punt.

We zijn hier al lang mee bezig. 20 jaar geleden waren we bij de eerste bedrijven met een FSC® certificaat.  Sindsdien promoten we sterk het belang van duurzaam geëxploiteerd hout.

Omdat de impact van de menselijke activiteit op de planeet alsmaar duidelijker wordt en snelle actie cruciaal is, hebben we beslist hier nog verder in te gaan.

 

Het rapport

We hebben ons bedrijf doorgelicht, om tot meetbare punten te komen op vlak van energie, CO2 uitstoot, mobiliteit en gebruik van grondstoffen.

Vervolgens stellen we onszelf doelen en zullen we onze voortgang tweejaarlijks opvolgen.

Enkele opvallende punten zijn het drastisch opvoeren van het aandeel gelabeld hout binnen onze omzet, de stopzetting van de aankoop van dieselvoertuigen, het invoeren van een fietsplan en het terugdringen van papiergebruik.

 

Samen sterk

We hopen ook dat dit aanstekelijk werkt. Als iedereen een tandje bijsteekt, kunnen we de planeet voor de komende generaties vrijwaren. Daarom communiceren we het rapport zo breed mogelijk naar de pers, onze collega's, de leveranciers en natuurlijk onze klanten. Join us!

 

Download het volledige rapport >